Протеолитическая активность ферментов для новых технологий
Аңдатпа
Қысқаша мазмұны. Бұл мақалада жануарлардан шыққан коллагені бар шикізатты өңдеуге жарамды ферменттерді таңдау қарастырылады. Трипсин және Пепсин ферменттерінің белсенділігін салыстыра отырып, әрі қарай зерттеу үшін оңтайлы препарат таңдалды.
Авторлар туралы
А. Т. КажымуратҚазақстан
Р. У. Уажанова
Қазақстан
Б. Ж. Аубакиров
Қазақстан
А. Т. Маншарипова
Қазақстан
А. Тулеуова
Қазақстан
А. З. Молдахынова
Қазақстан
Әдебиет тізімі
1. Лисицын, А.Б. Теория и практика переработки мяса. / А.Б. Лисицын, Н. Н. Липатов. - М.: ВНИИМП, 2004. - 369 с.
2. Saba, A. Biotechnology in agriculture. Perceived risks, benefits and attitudes in Italy / A.Saba, S. Rosati, M. Vassallo // British Food Journal. - 2000. - N 2. - P. 114-120.
3. Foods Developed by Biotechnology In: Genetically Modified Foods: Safety Issues, Engel, Takeoka, and Teranishi, Editors, American Chemical’Society. Symposiums Series. - 1995. - N.605. - Chapter 2. - P. 12-22.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Кажымурат А.Т., Уажанова Р.У., Аубакиров Б.Ж., Маншарипова А.Т., Тулеуова А., Молдахынова А.З. Протеолитическая активность ферментов для новых технологий. Теориялық және клиникалық медицинаның өзекті мәселелері. 2019;(3):43-44.
For citation:
Кажымурат А.Т., Уажанова Р.У., Аубакиров Б.Ж., Маншарипова А.Т., Тулеуова А., Молдахынова А.З. Протеолитическая активность ферментов для новых технологий. Actual Problems of Theoretical and Clinical Medicine. 2019;(3):43-44. (In Russ.)