Preview

Теориялық және клиникалық медицинаның өзекті мәселелері

Кеңейтілген іздеу

Протеолитическая активность ферментов для новых технологий

Толық мәтін:

Аңдатпа

Қысқаша мазмұны. Бұл мақалада жануарлардан шыққан коллагені бар шикізатты өңдеуге жарамды ферменттерді таңдау қарастырылады. Трипсин және Пепсин ферменттерінің белсенділігін салыстыра отырып, әрі қарай зерттеу үшін оңтайлы препарат таңдалды.

Авторлар туралы

А. Т. Кажымурат

Қазақстан


Р. У. Уажанова

Қазақстан


Б. Ж. Аубакиров

Қазақстан


А. Т. Маншарипова
Казахстанско-Российский медицинский университет
Қазақстан


А. Тулеуова

Қазақстан


А. З. Молдахынова

Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Лисицын, А.Б. Теория и практика переработки мяса. / А.Б. Лисицын, Н. Н. Липатов. - М.: ВНИИМП, 2004. - 369 с.

2. Saba, A. Biotechnology in agriculture. Perceived risks, benefits and attitudes in Italy / A.Saba, S. Rosati, M. Vassallo // British Food Journal. - 2000. - N 2. - P. 114-120.

3. Foods Developed by Biotechnology In: Genetically Modified Foods: Safety Issues, Engel, Takeoka, and Teranishi, Editors, American Chemical’Society. Symposiums Series. - 1995. - N.605. - Chapter 2. - P. 12-22.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кажымурат А.Т., Уажанова Р.У., Аубакиров Б.Ж., Маншарипова А.Т., Тулеуова А., Молдахынова А.З. Протеолитическая активность ферментов для новых технологий. Теориялық және клиникалық медицинаның өзекті мәселелері. 2019;(3):43-44.

For citation:


Кажымурат А.Т., Уажанова Р.У., Аубакиров Б.Ж., Маншарипова А.Т., Тулеуова А., Молдахынова А.З. Протеолитическая активность ферментов для новых технологий. Actual Problems of Theoretical and Clinical Medicine. 2019;(3):43-44. (In Russ.)

Қараулар: 161


ISSN 2790-1289 (Print)
ISSN 2790-1297 (Online)